image Op http://blogs.techrepublic.com.com/tech-news/?p=785 iets gelezen wat me geenzins bevalt.

Niet dat ik nu zoveel bezig ben de grootste staatsgeheimen en dergelijke, maar ik mag toch wel veronderstellen dat de communicatie relatief veilig blijft tussen de twee partijen.

Er zijn natuurlijk gaten in het systeen; denken we alleen nog maar aan de mensen die de verschillende systemen (in casu mailservers) beheren en die op een of andere manier de facto toegang kunnen verschaffen tot de gegevens op het systeem.

Maar dat er zomaar communicatie kan afgeluisterd worden door een man in the middle, bwah. Een geluk dat die man niet (nog niet?) in staat is de inhoud aan te passen.

En wat mijn BlackBerry Pearl betreft, een vrij zalig toestel met hier en daar toch een ongemak.

De zaligheid zit echt in de basis: altijd e-mail, agenda en contacten bij de hand en het deze altijd kunnen aanpassen zowel op de Pearl als automatisch in Exchange/Outlook. Verder ook GMail erop geïnstalleerd. In het kader van de confidentialiteit van een e-mail weet ik maar al te goed dat dit daar zeker niet een de facto gegeven is.

De onzaligheid is echter het feit dat bij het opnemen, het vaak een seconde of twee duurt eer de andere kant mij hoort. Af en toe ook last met het toetsenbord dat automatisch en onomkeerbaar wijzigd in standaard SMS/T9/SureType. Moet ik dan iedere keer weer een paar seconden op */SYM gaan duwen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment