Daarnet gelezen in De Standaard dat er een coffeebar is in Polen waar er nog een paar vacatures zijn. Nu zijn er echter twee dingen speciaal hieraan:

  1. De eigenaar van de mogelijke keten is een priester. Tot daar nog toe.
  2. De vacature is enkel open voor vrouwen en ze moeten nog aan bepaalde schoonheidseisen.

Nu is zoiets in dit eenvoudige maar vrij sterk gereglementeerde Belgenland niet onmiddellijk mogelijk. Maar verder is het gewoon ook ronduit onverenigbaar met de morele gedachtengang van een priester.

Nu is zoiets wel vrij typisch aan het worden voor dit land: nog oerkatholiek langs de ene kant maar compleet aan het ontsporen langs de andere kant. Normaal is er ergens nog een duidelijke scheiding tussen de twee, maar dit is daarentegen wel met een beetje overlap.

Ik herinner me trouwens nog, een kleine tien jaar gelden bij mijn eerste bezoek aan het land, dat ik onderweg een kerk in opbouw tegenkwam, wat op zich al vrij uitzonderlijk is, maar dat er naast de would be kerk een gigantische reclame stond, een stevige 10 m2, met de cover van de Hustler. De reclame alleen is al vrij onmogelijk bij ons, laat staan op een dergelijke locatie.

Poolse priester zoekt sexy serveuses

Priester Henryk Jankowski opent binnenkort een keten van koffiebars voor het goede doel en zoekt sexy serveuses. De priester is een bekend zakenman, maar dit initiatief wordt niet door iedereen gesmaakt.

‘Lelijke vrouwen hoeven niet te solliciteren, ik wil alleen knappe vrouwen in mijn bars’, zegt Jankowski.
Zijn bedrijfje bracht al parfums en wijnen op de Poolse markt en ook de opbrengst van die activiteiten gingen naar goede doelen. Zijn selectiecriteria voor het personeel van de koffiebars stuiten velen tegen de borst. Een priester zou niet mogen discrimineren. Toch houdt hij voet bij stuk. ‘Ik wil alleen knappe vrouwen, lelijke maken geen kans.’

bron: De Standaard

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment