Soms – ttz meestal – wil een mens alles gaan registreren en opvolgen. Het grootste probleem hier is echter de enorme tijd die dit kost om dit te gaan doen. Zo heb ik in het begin, een kleine tien jaar geleden, regelmatig de meters opgenomen (water, gas, elektriciteit) maar daar kroop zoveel energie in en een mens heeft dan ook vaak de neiging dergeljike taken even te verplaatsen naar een ietwat later tijdstip en bijgevolg het volgende tijdstip van opname al te overtreffen. Het volledige schema en de zin en onzin van dergelijke opnames was zo danig zo snel door elkaar geschud dat het verder zetten ervan dan ook niet veel meer zin had.

In die tijden is het dan ook meer dan ooit in me opgekomen waarom de maatschapij niets heeft die meer gedetailleerde informatie kan registreren en zo niet meer de mensen de baan moet opsturen om toch voor niet opengaande deuren te staan. Wat me trouwens bijzonder vreemd lijkt is dat in bepaalde gevallen ze wel degelijke statistieken hebben.

Hoe dan ook, dit is dan alleen maar elektriciteit, gas en water.

Nu is er blijkbaar een of andere Nederlander die heel zijn huis heeft voorzien van duizend en één sensoren en meters en op die manier een fantastisch overzicht heeft van wat er allemaal gebeurt bij hem.

Dit nu op internet zetten, gaat me nu toch net ietsje te ver. Zie maar op http://www.bwired.nl.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment