image Vandaag op* De Standaard gelezen.

Een op drie bakkers verkoopt brood uit diepvries

BRUSSEL – Zevenendertig procent of meer dan een derde van de Belgische bakkers verkoopt brood en gebak dat uit de diepvries komt.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO), zo meldt Vers l’Avenir.
De door het OIVO ondervraagde bakkers rechtvaardigen dit gegeven door te stellen dat tijdsgebrek hen tot het aanbieden van diepvriesproducten dwingt.
Ook de vele eisen van de klanten, die een zeer uitgebreid assortiment brood en gebak in de winkelrekken verwachten, zijn een verklaring voor de trend.

(Bron: De Standaard 28 juli 2007)

En wat met de mensen die regelmatig meer dan één brood kopen om er enkele in de diepvries te verdoemen en boterhamgewijs deze opnieuw tevoorschijn laten komen? Ik ga nog steeds van de veronderstelling uit dat ingevroren etenswaren niet zonder risico opnieuw mogen ingevroren worden.

Er is wel één bakker die ik ken die dit ook doet, maar die dan wel de eerlijkheid heeft om het iedere keer te zeggen dat het uit de diepvries kwam. En eerlijk gezegd, het is ook één van de beste bakkers die ik ken. Misschien dat ik het daardoor op één of andere manier tollereer.

* “op” is op en niet “in” wegens te lezen op de site en niet in de papieren versie.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment