Daarnet een e-mail ontvangen van “Sydney Car Centre” met de vraag of ik het zag zitten een paar uur per dag voor hen te werken.

Het mailtje was vrij doorzichtig want veel te wervend en wat vooral het meest in het oog sprong was het vreemde e-mail adres natuurlijk (info@vacancy-6761130022.cccentre.hk).

Nu was de mail, in tegenstelling tot de meeste van die ‘wervende’ e-mails wel doordacht geschreven en vol mogelijke waarheden. Dat wakkerde wel een beetje mijn interesse zodat ik eens ging piepen naar de zogenaamde bedrijfswebsite. En wat ik daar zag, heeft me toch wel een beetje verbaasd. De website was een stuk professioneler dan echte bedrijfswebsites. Iemand die niet al te veel kan/wil/zou nadenken, loopt op die manier er vrij gemakkelijk in.

Ik heb voor de aardigheid de volledige website lokaal gekopieerd en eens doorlopen.

Sydney Car Centre - Index Sydney Car Centre - Company Info 

Kijk maar eens welke informatie er gevraagd wordt als je zogezegd vanuit België je zou aanmelden, wreed fishy.

Sydney Car Centre - Contract Belgium part 1 Sydney Car Centre - Contract Belgium part 2 Sydney Car Centre - Contract Belgium part 3

En weet je wat, de info die ze geven voor IBAN en BIC is vrij goed. Zo goed dat ik denk die gewoon te houden ingeval ik die nog eens nodig heb.

Sydney Car Centre - IBAN Sydney Car Centre - BIC

Ik ga binnen een paar dagen eens kijken of de site nog life is.

Dit wordt/is nog een grote plaag dat spam en virussen als we niet goed opletten.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment