Hoera!

Het ‘spel’ is gemaakt.

Aangezien de donder en de bijbehorende huilende kinderen me niet toelieten volop van de slaap te genieten (dit gebeurde rond middernacht), ben ik maar naar beneden getrokken en nog eens naar de zoveelste herhaling van om het even wat gekeken met de notebook op mijn schoot.

Misschien, zonder al te veel hoop en zeker niet met de bedoeling mij er helemaal in te gooien, eens kijken wat er precies mis is en dit eventueel weer rechttrekken.

  • De volledige database exporteren naar een locale database in UTF-8.
  • Alle velden die zo goed als altijd dezelfde waarde hebben herschrijven met wat het zou moeten zijn (e.g. post_status is ofwel “draft” ofwel “publish”, comment_status is “open”, etc).
  • Items die als bijlage dienen (afbeeldingen die een thumbnail hebben in de eigenlijke post) allemaal gedownload, één voor één bekeken en dan terug, na controle van de naam, terug op zijn juiste plaatst gezet, hetzij met FTP, hetzij met BlogJet.

En voila, alles staat er weer zoals het was.

Alle items die er niet stonden, heb ik manueel in ‘draft’ gezet en ga ik nu één voor één publishen zodat ik netjes kan volgen of alles wel goed loopt.

Er moet toch iets vreemd geweest zijn met het tekenset of met een upload via Live Writer of BlogJet want bepaalde items die zeker geen draft meer konden zijn (e.g. startup) stonden wel nog in draft.

En ik heb dan ook maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn template wat te wijzigen. OK, het is serieus zwarter en kaler geworden, maar ik ben nog aan het werk aan een betere dan deze. Vraag me niet wanneer maar dat hij komt, is een feit. (fluid width, widget ready, 3 columns).

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

2 Comments

  1. Thx… nog april, mei en de helft van juni post per post in orde brengen en we zijn weer mee… gelukkig dat ik niet veel te doen heb vanavond. 😉

Leave a comment