Het was een avondje diaclub vanavond, de laatste van het werkjaar. Weinig volk – de gemiddelde leeftijd is vrij hoog en de meeste mensen behoren niet tot de actieve beroepsbevolking en bijgevolg profiteren ze nog even van de laagseizoensprijzen om een stapje in de wereld te zetten.

Ik had graag de YouTube beelden van Photosynth enzo kunnen tonen, maar het kwam me pas een half uurtje eer ik moest vertrekken op dat er daar geen Internet is en bijgevolg YouTube niet onmiddellijk beschikbaar. Dan maar snel iets gezocht die me toeliet het filmpje te plukken via een screencast maar dat was – soundgewijs – geen al te groot success.

Maar wat blijkt; YouTube is niet helemaal in streaming. De pagina met het filmpje stond nog open en bijgevolg was deze nog wel te tonen. Nu had ik niet de indruk dat het publiek danig onder de indruk was. Misschien gaat het wel iets te snel voor niet-techneuten om te vatten welke mijlpalen er voor de deur staan.

En kort daarna was er heel even een bijna volwaardige staan over wat een goede foto is. En dat in het kader van de jaarlijks terugkerende tentoonstelling van de club tijdens “Uitkerke Kermesse” (nvdr eerste weekend van september, in de kerk van Uitkerke). Bedoeling is daar opnames te tonen die de mensen boeien. Dus geen postkaartfotografie, geen schokerende beelden en toch zeker ervoor zorgen dat de beelden een diaclub waardig zijn. De discussie werd gesloten maar niet beslecht.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment