Pieter.org - mysqlBij Dreamhost heb ik één of meerdere MySQL databases en ik moet daar meer dan regelmatig wat queries laten lopen. Daarom maar snel heel de boel eens lokaal geïnstalleerd.

En dan van PHPmyAdmin een volledige backup maken van de database, een paar aanpassingen maken in het backupscript (andere database bijvoorbeeld voor de restore) en restoren maar. Alleen wat miserie met de codepages en alles met accenten.

Pieter.org - phpmyadminIn eerste instantie met de bedoeling wat vlotter te kunnen werken met scripts en queries en al die dingen zonder daarvoor iedere keer via phpMyAdmin te moeten passeren. De tools die standaard bij MySQL aangeleverd worden (de GUI tools) maken het leven alvast iets gemakkelijker en dan nog de ODBC connector zodat een mens met Excel mooie grafiekjes kan maken. Maar toch blijft het iedere keer behelpen want een volledige export doen, importeren en controleren is toch vrij omslachtig.

Pieter.org - dreamhostMaar wat blijkt – en dat ik hier compleet over gekeken heb en geen idee hoe lang dit al mogelijk was – nu op Dreamhost, ik kan een bepaalde gebruiker de mogelijkheid geven om, al dan niet gelimiteerd door het IP adres, remote toegang te verlenen tot de database. En op die manier kan ik ook vanuit Excel en die MySQL GUI tools mooi mijn grafieken en statistieken samenstellen op de live database. Handig. (Alleen nu maar hopen dat ze iets doen aan de performantie).

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment