Ik heb een tijdje een de toch wel enigszins trotse eigenaar van een Blackberry Pearl (aka 8100). Het ding doet bijzonder goed wat het moet doen. Ondertussen ben ik het al vrij goed gewoon om overal de mail te checken en agenda in te vullen.

Handig ware natuurlijk dat ik rechstreeks of onrechtstreeks ook aan de andere dingen kan online. Direct eens gezocht op het grote Internet of de Pearl ook als modem kan gebruikt worden. Blijkbaar kon dat, maar niet alleen met een Mac. Toch maar wat proberen en experimenteren maar geen geluk. Nog even wachten en er zal zeker iemand anders daar wel in slagen, iemand met wat meer tijd (en kennis). Maar, hoezee, ik moet ergens nog een Option kaartje liggen hebben en die in mijn notebook kunnen plooien. Met een beetje geluk werkt die zonder extra drivers en software op Vista.

Netjes uit de doos gehaald, eens gekeken of het nog een courrant model was en dan maar proberen zeker. Geen geluk, mijn notebook blijft een driver vragen. De website van Option helpt me al een stukje verder en ik geraak aan een Vista compatibele driver maar er zijn gigantisch veel randopmerkingen en bugfixes en patches en van alles nogwat. Toch proberen maar helaas pindakaas, alles start nog op maar ik heb op geen enkele adapter nog netwerk. Ik krijg gewoon geen IP adres (behalve apripa maar daar ben ik niet veel mee natuurlijk). Zelfs een extra usb netwerkaansluiting bracht geen soelaas. De driver de-installeren en vanalles uit de registry verwijderen zou dit wel oplossen, maar ook helaas bis.

Uiteindelijk – de eerste keer in mijn relatief Vista carrière – system restore gebruikt, niet wetende wanneer mijn vorige restore point gemaakt was en dus nog veel minder wetende of ik andere eveneens essentiële zaken zou kwijt spelen. Maar hoezee! Alles werkt nog wat moet werken en alles wat niet meer werkte werkt weer!

System Restore, I love you!

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment