Recentelijk de laatste Firefox geïnstalleerd en onmiddellijk opzoek gegaan naar alle plugins.

Een heel interessante is die van del.icio.us zodat je vlot kan bookmarken en taggen.

Maar wat zag mijn lodder oog: er is een stevige update van deze plugin. Nu niet alleen een knopje in de balk bovenaan maar nu echte integratie met de bookmarks.

Bij het maken van een bookmark krijg je nu niet alleen een stevig mooi en goed werkende popup waarin je wat blabla kwijt kan bij de bookmark, maar ook nog tags. En fijn is dat je voorstellen krijgt van welke tags er volgens een of ander algoritme passen bij de link en ook wat de “community” gebruikt heeft bij de link.

Nu om zomaar alle bookmarks die een mens maakt publiek te maken, gaat mij ook iets te ver. Daarom ben ik wel blij dat er ook een optie is om de bookmark wel bij del.ico.us te houden, maar niet beschikbaar te maken aan iemand anders.

En dan het gebruik.

Voordeel 1: je kan de plugin op meerdere computers gebruiken en bijgevolg jouw bookmarks bij de hand hebben.

Voordeel 2: offline zijn jouw bookmarks nog beschikbaar.

Voordeel 3: je kan vlot zoeken in de bookmarks door een woord in te tikken en automatisch wordt de lijst gefliterd terwijl aan het tikken bent (iets wat misschien straks ook in Google zal zitten).

En daardoor is mijn standaardbrowser niet langer Avant Browser maar FireFox. En dat is wel een beetje een nadeel in bepaalde gevallen (er zijn nu eenmaal nog altijd van die sites die niet goed of helemaal niet functioneren buiten IE).

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: PIETER.org » vista

Leave a comment