Aach, de vakantie. Ze is nog maar goed begonnen of de eerste tegenslag is daar al. Het draadloos netwerk thuis is zo dood als een draadloos netwerk maar kan wezen. De Linksys router (nog zo een eerste generatie WRT54G) laat geen enkel teken van leven zien. Alle ledjes zijn volledig dood behalve dat van de adapter.

Het ergste wordt gevreesd: de doos zelf is schrootrijp. Wegens zijn gezegende leeftijd (4 jaar moet dit nu ongeveer zijn) en de prijs van de concurrerende doosjes op de markt lijkt het me niet onmiddellijk zinvol dit nog proberen te (laten) herstellen.

Een geluk dat ik toch nog even de adapter controleerde op zijn goede werking want bleek deze toch wel de snoodaard in dit verhaal te zijn. Het ledje op de adapter deed nog zijn ding maar op het einde van de draad kwam er helemaal niets meer. Dan maar een vervangadapter gezocht en gevonden – in de grote bak met adapters en andere brol die niet weggegooid wordt want je weet maar nooit wanneer dit nog eens vanpas zou kunnen komen en zo hebben we weer een paar € meer ter beschikking voor de grote cadeaufeesten de volgende weken – en het euvel is verholpen.

Wij terug online en wel zonder zware afkick verschijnselen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment