Vorige weekend was het Stormtocht. Dat betekent naast een stevig aantal wandelaars over de vloer krijgen – een dikke tweeduizend dit keer en dat is wel degelijk een pak meer dan de vorige keren en ook wel meer dan we verwacht hadden – ook ’s avonds een eenvoudige maaltijd met een hoop medewerkers.

Vorig jaar hebben Inge op het parcours en ik in de zaal hopen foto’s genomen en die dan ’s avonds – na grof sorteren – geprojecteerd en dat was best leuk.

Dit jaar zijn er wat minder foto’s genomen – maar daarom zeker niet minder van kwaliteit – en heb ik gekozen om niet zomaar slideshowgewijs alles ten toon te stellen, maar toch maar proberen om met Proshow Gold iets meer te doen.

Probleem één was echter dat op mijn notebook Vista staat en Proshow niet zomaar geïnstalleerd geraakte. Nu was Vista redelijk standaard geïnstalleerd en bijgevolg ook User Account Control. Blijkbaar had Proshow daar wat problemen mee en heb ik het dan ook maar uitgeschakeld.

Toch nog een paar foutboodschappen over drivers e.d. maar na wat veel wachten was alles toch netjes geïnstalleerd volgens de logfiles. Eigenlijk wel en eigenlijk niet: de installer wist me doodleuk te zeggen dat er problemen waren bij de de installatie en ik de support van Proshow moest mailen met de installatielogfile. Deze zou in detail beschrijven wat er mis was gegaan. Maar blij inspectie van de logfile bleek er helemaal niets misgegaan. Tjah.

Proshow zelf werkt best goed met uitzondering van het overzicht van de bestanden in een bepaalde folder. Daar loopt het vaak wat mis met het verversen van het beeld. Dat kan nu een Proshow probleem zijn, maar evengoed een driver probleem. De enige oplossing om het geheel wat werkbaar te maken, is alle bestanden op de Lightbox gooien en vandaar verder werken.

Snelheid, audio, effecten, etc is voor de rest helemaal geen probleem. Kan ik de notebook de volgende keer weer gebruiken in de diaclub.

En omdat ik er niet in slaag de presentatie direct op te nemen in de post zelf, kan je deze hier vinden.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment