In een slaaploze bui nog even wat zitten knoeien aan de computer en mijn e-mail backlog aan het uitmesten toen ik de melding kreeg dat er een nieuwe major versie van ProShow Gold is.

De sprong is niet zo groot maar er zijn toch wel een paar dingen positief gewijzigd.

Zo kan je op één slide nu meerdere layers gebruiken die elk hun eigen overvloei hebben, elk hun eigen bewegingen. De tekst maakt nu deel uit van de layer, wat het een stuk gemakkelijker maakt om het gewenste effect te bekomen. Vroeger werden teksteffecten afgehakt door het overvloei effect naar de voglende slide.

Er zijn heel wat standaard bewerkingsmogelijkheden erbij gekomen om het beeld in ProShow Gold zelf aan te passen. Op die manier hoef je niet iedere keer weer naar de externe editor te grijpen om een baisbewerking uit te voeren zoals het bijsnijden, het aanpassen van het aantal kleuren (vooral handig om kleur om te zetten naar zwart/wit).

De interface is ook iets verbeterd. Zo kan je nu een stuk gemakkelijker vensters verplaatsen en verslepen, zijn de knopjes iets gladder geworden en heb je algemeen een beter overzicht.

Ook op het vlak van processing power loopt het iets beter. De minimum specificaties zijn een stuk hoger geworden (512MB is een minimum terwijl voorheen een schamele 128MB voldoende was) Op mijn “oude” XP machine heb ik zelfs de indruk dat het iets vlotter loopt. Straks eens kijken wat het geheel doet om mijn Vista machine.

En wat ook zeer handig is, is dat je voortaan de shows ook kan saven als een Flash animatie. Op die manier hoef je niet te hopen dat men de ActiveX van Photodex wel installeren.

De komende dagen eens wat proberen oude shows te openen en nog wat bij te schaven en zeker eens een paar nieuwe te maken.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

3 Comments

 1. Albert

  Halli, hallo

  Zelf zou ik ProShow Gold 3.0 willen aanschaffen. De vraag is naar welke winkel ik moet gaan om het te bestellen resp. te kopen.

  Misschien kunt u mij helpen en dit melden op email :
  albertvdw@skynet.be

  Bedankt albert

 2. Albert

  Halli, hallo,

  Zelf gebruik ik al geruime tijd ProShowGold, momenteel 3.0.

  Vroeger slaagde ik erin een DVD te genereren met meerdere Shows en met in totaal een 400 foto’s in jpg-formaat. Elke foto plaatste ik op 8 sec en voor elke overgang nogmaals 7 sec en de ganse show werd met muziek .mp3 formaat voorzien.
  Het aanmaken van het iso-bestand (ISO Image file), wat ik deed voor het geval er iets zou mislopen van het brandproces op DVD, duurde geruime tijd ttz. meerdere uren (tussen de 4 en de 6 uren). Mijn systeem is een Pentium 4 CPU Laptop met 2,8 GHz en 512 MB werkgeheugen.

  Momenteel slaag ik er niet in Shows te genereren die minder groot zijn als bovenvermelde. Wanneer ik de rendering start gaat deze zeer snel naar een rendering speed tot 0,06x, alles gaat niet vooruit en naar verloop van tijd schakelt mijn PC vanzelf uit. Tegen deze rendering speed van 0,06x heb ik mijn shows nog niet tot een goed einde gebracht.

  Mijn vraag is nu volgende :

  – Zijn mijn jpg-bestanden te groot ( nu gem. 3 à 400 kB )
  – Gebruik ik misschien niet de juiste parameters (vinkjes) bij de Output
  Options en Disc burning.
  – Welke elmenten kan ik beïnvloeden dat het sneller zou gaan.
  – Is dit probleem ook bij andere gebruikers bekend.

  Groetjes en dank bij voorbaat Albert

Leave a comment