Een paar weken gelden was ik een kleine week de huisman en me zelfs eventjes de kok des huizes gewaand. Deze week heb ik me opnieuw laten verleiden om de handen uit de mouwen te steken en eens stevig met de potten en pannen te rammelen.

Ik ga me zeker niet het label kwalitatieve kok aanmeten, maar vandaag ben ik er toch fijntjes in geslaagd iets meer te doen dan het klassieke roerei en de saus uit het doosje.

  • Vlees: kalfssneetjes
  • Groeten: aardappelen (ik reken dit onder de groeten) en gekookte bloemkool
  • Extra: Bechamelsaus.

De bloemkool was nog knapperig en niet papperig (hoera!).

De bechamelsaus was eerst aan de hand van het meest gebruikte boek van Vlaanderen en omstreken “Koken voor elke dag” van de KAV. Daarna op eigen aanvoelen nog wat extra melk, peper, zout, muskaatnoot en een vleesbouillonblokje toegevoegd. En ik heb de indruk dat iedereen ze best lekker vond.

Misschien dat ik me de komende dagen/weken aan iets meer waag.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment