Daarnet nog foto’s gemaakt, nu werk maken van het ontwerp van het kaartje.

Welke software ik hiervoor gebruiken zal, is me niet helemaal duidelijk. Bedoeling is een soort collage te maken van een paar opnames en dan wat tekst erbij kleven.

Nu kan ik kiezen tussen

 • Adobe Photoshop
  Ligt het meest voor de hand maar mijn kennen en kunnen is ietwat te beperkt met als resultaat dat het verkrijgen van het gewenste resultaat gigantisch lang zal duren en zeker niet gegarandeerd is.
 • Adobe Illustrator
  Dit gaat al iets vlotter dan Photoshop maar ik heb toch mijn vragen of dit wel de tool is om iets dergelijks te fabriceren. Je kan altijd een brief schrijven met Excel natuurlijk.
 • Adobe InDesign
  Lijkt me ideaal om iets dergelijks te maken, ook al is het maar één blad. Maar ook hier is mijn kennis op dit ogenblik iets te beperkt om het gewenste restulaat te behalen.
 • MS Digital Image Suite Editor
  Deze ken ik iets beter maar het grote probleem is de kwaliteit bij het saven. Deze gaat zo sterk achteruit dat het resultaat op scherm wel helemaal OK is maar eenmaal geprint dit toch te zwak zal zijn.

Conclusie: een kleine impasse. Dan maar Photoshop proberen en kijken waar we raken. Zo onmogelijk kan het nu ook weer niet zijn om binnen hier en een paar uur een aanvaardbaar ontwerp te hebben.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

 1. Pingback: PIETER.org » kerstkaartjes

Leave a comment