Het is toch altijd hetzelfde liedje met die exotische software.

Zo zijn er mensen die naar de winkel stappen en een paar spelletjes aankopen die in se perfect moeten werken op een klassieke computer. Nu blijkt in de heel kleine lettertjes ergens op de doos te staan dat deze enkel werken met een echte 3D kaart en niet met een onboard kaart zoals Intel, SIS, ATI, etc.

Om horendol van te worden. Ik begrijp de gameproducenten maar ik begrijp nog veel meer de leek die denkt een game te kopen omwille van de inhoud en niet zozeer enkel die paar games die gegarandeerd wel werken op hun specifieke computer.

En nu geen tirade afsteken dat een computer op zich niet bedoeld is voor spelletjes maar voor serieuze toepassingen zoals daarzijn Word, Excel, Access maar ook MediaMonkey en MediaPlayer en een Google Earth. Voor spelletjes dienen dan de (veel te duren en nog sneller voorbijgestreefde) spelconsoles.

Standardisatie NU!

En die spelletjes, die werden teruggedragen naar de winkel en ingeruild voor een doodgewone DVD en een paar schrijfblokken van Diddl; die laatste zijn altijd wel compatibel.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment