bladluizenSinds een goeie week hebben we een kerstboom buiten en eentje binnen. Het probleem – vrij traditioneel – is het verlies van de naalden. Nu dat is snel verholpen door een boom met wortel in aarde te plaatsen en regelmatig te voorzien van water.

Het grootste probleem is echter het ongedierte op de boom zelf. Het is al een paar dagen dat we kleine vliegachtige beestjes onder de boom zien liggen. Het grootste deel is onbeweegelijk en lijkt wel dood. Een restant doet wat wanhopige pogingen om zich voor te bewegen maar schijnt daar niet in te lukken.

Ons vermoeden was dat ik, bij het graven naar aarden om de bak te vullen, op een nest ofzo gestoten was en dat die beestjes door de gezellige kamerwarmte uit de aarde kwamen gekropen. Een grondige inspectie van de boom leerde me echter dat die goed voorzien was in de oksels van de takken van halve kolonies van die beestjes.

Bladluizen en dat binnen in de woonkamer. BAH!

Eerst eens kijken hoe we die kunnen bestrijden. Ha! een kolonie lieveheersbeestjes zal wel eitjes leggen en de larven zullen hun werk doen. Nog even wachten tot ergens in mei en we zijn van het ongedierte verlost.

Euhm… of toch maar de boom buitenkieperen of gewoon een stevige portie Biokill gebruiken?

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment