Vandaag onmiddellijk na het werk winkelwaarts getrokken om de miskoop van gisteren figuurlijk door te spoelen met een nieuwe aankoop.

Resultaat is – na een stevig anderhalfuur wikken en wegen – een grote doos op zolder en een genietbare Philips 32PF7411.

Het grote verschil met de Samsung van gisteren is niet alleen het feit dat we hier niet spreken over een 37 inch maar een 32 inch beeld, maar ook de beeldkwaliteit, de kleuren en vooral de toegankelijkheid van de menu’s is een stuk beter.

Op dit eigenste moment aan het genieten – aan het spreken over de kwaliteit en niet zozeer over de inhoud van het programma – van Beauty en de Nerd.

Wat iets minder goed is aan de klankkwaliteit. Het klinkt allemaal een beetje plastiek en je hebt continue het gevoel dat er ergens iets zou kunnen meetrillen; hoewel dit echt niet zo is. Je kan verschillende instellingen kiezen à la theater, spraak, muziek maar dat maakt eigenijk allemaal niet veel uit. Het is duidelijk de bedoeling het geluid te koppelen aan een home cinema installatie, maar dat betekent weeral een extra afstandsbediening, tenzij ik natuurlijk er eentje aanschaf (wat ik al eerder zei).

Enige echt tekort aan het toestel is het ontbreken van een VGA aansluiting. In de winkel noemen ze dit gewoon een PC ingang, maar dat is niet helemaal correct natuurlijk. We spreken hier van een analoge VGA connectie en wat eigenlijk één van de mogelijke PC ingangen is. Philips maakt het vrij duidelijk in de bijbehorende niet al te uitgebreide maar wel essentiële handleiding dat het enkel computers ondersteunt met een DVI uitgang en die gekokppeld worden via de HDMI aansluiting. Resultaat is dus dat ik voor de PC die bedoeld was als media center computer een kaartje moet kopen meteen DVI uitgang op.en natuurlijk een kabeltje die de overgang maakt van DVI naar HDMI. Resultaat zal natuurlijk een stuk beter zijn dan die analoge VGA connectie.

Ik kan haast niet wachten – maar zal helaas wel moeten wachten tot een beetje meer tijd enzo – om de volledige setup af te maken.

En misschien toch maar overwegen om een Telenet Digitaal aan te schaffen een keer dat de digicoders een beetje goedkoper geworden zijn. €199 is me nu nog net ietsje te veel hiervoor.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: teevee

Leave a comment