Hoe vaak moet een mens eens de eindjes aan elkaar knopen op een manier dat ze beter niet meer loskomen? Hoe vaak moet een mens niet eens een knoop in een touw leggen om iets vast te maken dat beter een eindje vast blijft? Hoe vaak moet een mens die bewuste knopen niet opnieuw losmaken omdat de opstelling toch niet permanent was?

Ik weet in ieder geval dat ik in het verleden al vaak iets heb moeten vastknopen op één of andere manier en ik er toch vaak niet ingeslaagd ben dit op een propere en eenvoudige manier te doen. Zo is het vaak zo dat er een multitude van knopen nodig zijn om me ervan te vergewissen dat de knoop niet loskomt (noem het een chaosknoop die – zoals het chaos betaamt – noois spontaan en zonder specifieke handeling in een toestand van orde komt).

Daarom ben ik dus heel blij dat ik deze site (http://www.animatedknots.com/) gevonden heb. Niet alleen staan er gigantisch veel knopen op beschreven, maar kan je ook nog aan de hand van een eenvoudige animatie zien hoe je de knoop zelf maakt.

Het zal nog wat studie vergen om die voortaan ook naar behoren uit te voeren.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment