Ik ben al een tijdje relatief grote fan van WeeklyShot.

Iedere week wordt er een bepaald thema vastgelegd waarin de leden dan hun opnames kunnen inzenden die bij dat thema passen en dat mag volledig volgens de interpretatie van de fotograaf zijn.

Nu is het zo dat het een site is die toch probeert de kwaliteit ene beetje hoog te houden. Zo kan niet zomaar iedereen die ooit al eens een fototoestel vastgehouden ook zijn eigen interpretatie inzenden. Nee, ze werken met het systeem dat enkel leden anderen kunnen uitnodigen en daardoor is het risico op exploten van minder begenadigde fotografen toch wel een stuk kleiner.

En er zitten echt wel pareltjes tussen.

Het thema van vorige week – ik had nog geen tijd gehad om de feed te bekijken dus met een week vertraging – was Dramatisch licht. Eén van de foto’s vind ik bijzonder intrigerend, niet onmiddellijk omdat deze in het thema zelf past, maar veeleer voor wat er gebeurt/gebeurd is/gaat gebeuren.

De foto is er eentje van Shazeen Samad en je kan meer van hem terugvinden op www.shazeensamad.com. Kwestie van hier niet zomaar met zijn werk weg te lopen zonder bronvermelding en van die dingen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment