Gisterennamiddag voor de 2daagse een mailing verstuurd naar een stevig aantal personen en dat voor de nakende Stormtocht aan te kondigen (iederen welkom trouwens, zondag 26 november, meer info hier).

Nu is het zo dat ik deze gemakkelijkheidshalve verstuur door individuele mailtjes te maken als bestanden met daarin verwerkt het adres van de bestemmeling en deze gewoon dump in de pickup directory van IIS op mijn computer thuis.

De performantie is niet helemaal wat het zou moeten zijn, maar het kan erdoor.

Het grote probleem is dat IIS blijft proberen om mails te bezorgen die helemaal onbezorgbaar zijn. Meestal is het een probleem met het e-mail adrers. Zo zijn er nog heel wat mensen die tikfouten maakt  in het e-mail adres.

Zo worden er adressen opgegeven zonder @, zonder tld (e.g. .com), met een foutieve tld (e.g. .belgium) of nog de meest voorkomende fout spaties in het e-mail adres.

Misschien eens vragen aan onze vrienden van de VRT dat ze iedere dag kort na het nieuws of net na Blokken een tip over het Internet en e-mail geven aan de goegemeente.

Met een beetje geluk komen we dan niet tot situaties die – in alle eerlijkheid zelfs vandaag niet zo absurd zijn – als in Willy’s en Marjetten gisteren toen duidelijk was dat de lokale politie blij was met hun ene post op de computer: Google.

Internet voor Iedereen, geen idee of het een succes was, maar er zijn toch heel wat iedereen-en die al een computer hebben en misschien best ook nog wat extra opvoeding kunnen gebruiken.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment