Gisteren even met een half oog gekeken naar Dancin on Ice op onze eerste nationale commerciële zender. En ik moet eerlijk zeggen dat het niet mijn ding is. In eerste instantie zijn het weeral dezelfde bekende Vlamingen die opgevoerd worden; dezelfde opdrachten en tussenfilmpjes; dezelfde fake presentatietruks (en zeggen dat ik vroeger nog een zwak gehad heb voor die madam). Maar wat met eigenlijk nu nog het meeste stoort aan het volledige programma zijn die Hollanders.

Nu heb ik helemaal niets tegen Hollanders – ook al zou ik bepaalde uitspraken doen waardoor iemand een ander idee kan hebben, maar dat was allemaal niet gemeend – en zeker niet tegen een oer Hollandse presentator die zichzelf duidelijk tien keer beter vindt dan die Vlaamse trien naast hem.

Maar wat ik nooit geweten heb en nooit gedacht heb van mezelf is dat ik me zou storen aan vuile woorden op tv tijdens primetime en dan nog van een Hollander die Stafke Coppens ongemeen focking goed vond. Wat is er met hartstikke gebeurd?

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment