Vandaag aan de deur, kort na de middag, op klaarlichte dag, onverkleed en minstens veertiendagen te vroeg; een nest onbeschaamde kinderen die aanbelden. Ik open de deur en melden zij – welliswaar beleefd maar wegens de eerder aangehaalde argumenten compleet verkeerd bezig – dat zij snoepjes verzamelen voor Halloween.

Wat is er mis met de jeugd? Ze willen die Angelsaksische gewoontes overnemen maar toch zouden ze beter voldoen aan minstens de volgende voorwaarden:

  • Verkleed en de bedoeling is dat het relatief angstaanjagend moet zijn.
  • Valavond is een noodzaak en niet om half twee in de namiddag wanneer het zonnetje ons even doet twijfelen of het wel zomer al dan niet herfst is.
  • Een iets traditionelere of toch originelere intro dan het gewoon bedelen om snoepjes.
  • En vooral niet twee weken op voorhand maar op zijn minst wachten tot het weekend net voor Allerheiligen.

Ik heb hen toch maar een paar snoepjes gegeven maar kon het niet nalaten bovenstaande tips nog maar eens te herhalen. Eigenlijk had ik ze een halve stamp voor hun gat moeten geven. Dan was ook de kans dat er op het gepaste moment niet al te veel anderen onze bezigheden komen storen.

Eigenlijk zou ik nog veel liever hebben dat er weer een drie verklede waaronder één stevig geschminkte zich komen aanbieden tussen Kerstmis en zes januari. En zelfs de misdienaars die eieren komen bedelen rond Pasen liggen me nog.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: PIETER.org » snoep of beet

Leave a comment