Zonet in De Laatste Show de immer charmante en nog steeds vol leven Henri Salvador gezien.

Die man is op één jaar van de negentig en hij heeft verdikke meer levenslust dan het merendeel van de mensen hier die nog maar net of net niet de pensioensgerechtige leeftijd bereikt hebben.

Ik herinner me nog als de dag van gisteren – en het is niet gisteren maar toch al een stevige 24 jaar geleden – de eerste keer dat ik de man hoorde euhm… tjah… zingen. Ik was op visite voor een grote week bij vrienden en daar hadden ze de singel – voor de iets jongeren: een ronde schijf in zwarte kunststof met één spiraalvormige groef en een contacttechnologie langs beide zijden met telkens op één kant één nummer; diamter was 7 inch en de omwentelingssnelheid was optimaal 45 keer per minuut – met het fantastische en nog steeds niet echt gedateerde “Zorro est arrivé” en waar kan een mens beter kijken om dit terug te vinden in volle glorie dan…

En wat hoor ik hem tijdens het interview zeggen “grâce à bibi” (wat wordt vertaald als “dankzij deze jongen”). Wel grappig aangezien mijn eega altijd het woord “bibi” in de mond neemt en op één of andere manier ervan overtuigd is dat dit een vrij lokale uitdrukking is.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: 11 a.m. » Henri Salvador

Leave a comment