Een tijdje geleden op mijn notebook Vista RC1 geïnstalleerd. Niet met evenveel succes wegens niet alles proper kunnen backupen van de vorige installatie – zo heb ik een paar bestanden die ik echt nog nodig had naar oblivion gestuurd – en ook wat miserie met software die niet meer naar behoren functioneert.

Zo is er in eerste instanatie geen CheckPoint SecuRemote client beschikbaar voor Vista. Dit betekent dat ik vanop mijn notebook geen VPN kan starten naar het werk en bijgevolg niet zomaar aan mijn e-mail, bestanden en wat servers kan. Dan maar - op zich een beetje tegen mijn principes –  op de thuis PC (de meest gebruikte) de client geïnstalleerd. Op die manier kan ik van thuis toch nog iets doen en alles wat in de gaten houden.

Een tweede probleem, iets minder erg en professioneel, is dat ProShow Gold niet meer te installeren is. Dit weekend even zoeken wat er precies misgaat en hoe dit eventueel op te lossen is. Ik vrees het wel. Het ware handig an sich omdat ik volgende week woensdag mijn deel twee verkondig van hoe ProShow Gold gebruiken in Blandia, de diaclub.

Een derde probleem is dat ik op een halve Beta (het is eigenlijk een Release Candidate maar er komt nog eentje dus de laatste stabiele versie kan je het nog niet noemen) een andere Beta heb geïnstalleerd: Office 2007 Beta 2. Af en toe had ik wel een probleempje met die Beta zoals een crashende of hangede Outlook, een onregelmatige Word of een abstract geworden Excel. En bij een dergelijk probleem heb ik dan ook de goede (sic) gewoonte om de door Microsoft gemaakt Error Reports altijd door te sturen. Een tijdje gelezen dat ze in Redmond wel degelijk iets doet met die rapporten. En blijkbaar doen ze dat nu ook actief! Vandaag plots een popup na het herstarten van de notebook een melding dat een eerder gemeld probleem met Outlook opgelost is met de Technology Refresh versie van Office Beta 2. Dat is pas service!

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment