Het is niet voor het een of het andere, maar vanavond heb ik voor de eerste keer de nieuwe De Laatste Show gezien.

En het smaakt me niet echt zoals het me vroeger pleegde te smaken.

Het decor is niet echt wat het zou moeten zijn. Het theaterachtige decor van voorheen was misschien ook niet je dat, maar ik vond de opstelling gast-presentator iets beter. De ruimte is gigantisch maar vrij leeg. De videowall vind ik meer voor een halve sportstudio dan voor een praatprogramma.

Frieda Van Wijck kan me wel boeien – en boeit me eigenlijk al van de tijd dat ik ze ontdekt heb in het spijtig genoeg al terziele gagene programma op Radio 1 “Levende Lijve” toen ze Betty Mellaerts vervangende als copresentatrice van Koen Fillet (voor zover ik me kan herinneren).

Vanavond vond ik het anders wel een interessante inhoud hebben. Dat komt ook enigszins door de gasten natuurlijk. Wel waren er bepaalde onderwerpen ietsje te belegen; de zoveelste keer het YouTube moment van Daerden gezien; weeral een hoop aandacht voor Interieur’06; honden, honden en nog eens honden. Een geluk dat het gesprek toch nog een beetje op tempo bleef in de meeste gevallen. Ook het knip en plakwerk van de show – ik heb soms het gevoel dat de laatste lettergreep en de eerste lettergreep na een knipmoment er afgevallen zijn – doet niet veel goeds voor het tempo van de show.

Ik zeker nog eens kijken naar een volgende uitzending, maar ik weet niet of ik er veel moeite zal voor doen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment