Het is begonnen: Beauty & De Nerd. Een tijdje geleden had ik hier al meer dan een voorgevoel dat ik last zou hebben van plaatsvervangende schaamte en het onmogelijke gegeven. Maar het is eigenlijk nog een stuk erger want ik had eigenlijk niet verwacht dat er van die dames zouden aanrukken die zelfs hun eigen telefoonnummer moeten opschrijven in geval het iemand vraagt.

Hoe dan ook, bij de selectie raken de vrouwen er niet uit wie de op vier na laatste nerd moet kiezen. Resultaat is dat ze – let op, ze zijn met vieren, kop en munt gooien. Vraag die gesteld wordt is “Wie is kop, wie is munt?” Waarop het alles verhelderende antwoord volgt: “Mij maakt het niet uit, doe maar.” Waarop ze gooien en zonder er iemand iets beslits heeft. Wonderen en mirakels!

Nu kan het programma de nerds zeker iets bijbrengen en een vorm van stigma ontnemen. De beauties zullen waarschijnlijk beauties blijven maar laat hen een vooroordeel doen laten vallen.

Wat ik wel echt stom vind aan het programma is dat er weer mensen moeten vertrekken en dat dit een serieuse hap van de tijd in beslag neemt.

Wat ik wel opvallend vind is dat er weinig rivaliteit heerst tussen de individuen, koppels en groepen.

Misschien dat ik volgende week toch nog eens zou durven kijken.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

6 Comments

 1. Pingback: PIETER.org » teevee 2

 2. hey hey,

  Ik vind het een geweldig leuk programma omdat het 2 totaal verschillende groepen met elkaar optrekken en dat je de verschillen over duidelijk kan zien. Ik moet eerlijk zijn dat ik pieter de knapste nerd vind van allemaal. alleen vind t jammer dat hij eruit is. maja.

  much love,
  Joëlle

 3. @cissy – geen idee maar het is in ieder geval de mijne niet.
  Misschien via het productieteam of vtm zelf een e-mailtje laten bezorgen aan Pieter?

Leave a comment