Verdomme!

De backup van mijn notebook is corrupt.

Dit wil zeggen dat ik toch wel het een en het ander kwijt ben van wat ik nog op de notebook staan had maar nergens anders.

Nu ben ik niet alles kwijt. Gelukkig niet. Enkel alles wat onder de Documents and Settings folder zat onder mijn naam. Dit wil zeggen:

 • Bookmarks
  Ik gebruik steeds minder en minder de lokale bookmarks maar toch nu en dan eentje. Het grote gemis zullen de historische bookmarks zijn.
  Nu in alle eerlijkheid, daar kijk ik niet vaak meer naar en de kans dat ik iets ga missen, zal ik het wel terugvinden al zoekende zekers.
 • Files op de desktop
  Dat is een ander paar mouwen. Ik was nog wat administratie aan het afwerken, een hoop tijdelijke bestanden en natuurlijk hopen foto’s die ik misschien wel en misschien niet ergens anders had gezet.
 • Specifieke instellingen
  In die mappen zitten allerhande bestanden met de configuraties en vanalles. Eén van die dingen die ik nu kwijt ben is de XML configuratie van RSS Popper. Ook hier niet erg maar gewoon veel miserie om alles opnieuw te configureren.

Vanaf nu toch iets vaker een backup maken, maar dan liefst niet manueel. Ik ga toch eens een paar tools hiervoor uittesten die alles van de notebook dagelijks synchroniseert met e.g. een externe disk.

Het zal me leren!

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment