Vandaag heel de dag thuisgewerkt. Ik moet dringen het budget van 2007 finaliseren, maar met de drukte van de laatste dagen/weken ben ik er absoluut nog niet toegekomen dit te doen. Ik weet ondertussen uit ervaring dat numbercrunching in de bureau niet echt lukt eenmaal er wat volk is in het College (het academiejaar is al een paar weken bezig dus aan studenten in de bureau met allerhande problemen geen gebrek).

Nu heeft thuis werken wel een paar heel aangename bijwerkingen:

  • Een mens kan al eens een potje koffie halen of iets smoefelen zonder het gevoel te hebben dat er eerst de nodige kilometers moeten afgelegd worden.
  • Er kan al eens een muziekje opgelegd worden die je anders in de bureau – uit puur respect voor de collega’s natuurlijk – niet onmiddellijk laat afspelen en zelfs op het volume dat jezelf verkiest
  • Een venster kan open of dicht zonder rekening te moeten houden met tocht, mensen in de gang (lees, kuddes studenten die luid uitgelaten een klaslokaal verlaten waar ze net een stevige twee uren opgesloten zaten en wat stevige theorie te verwerken kregen)

Een meevaller was dat net vandaag ik een telefoontje krijg van de man van de vliegenramen. Kort na de middag zou hij langskomen om te installeren.

En tegen vijf uur hebben wij met alle vensters open maar met alle vliegenramen dicht het huis rustig laten afkoelen en toch ons voldoende kunnen beschermen tegen die rotbeesten die zelfs in staat zijn in torentjes hun gevoeg doen. Geen halfuur per dag meer met de mepper op jacht. Geen dertigpllus graden meer in de living met alle vensters dicht om toch maar de muggen en vliegen buiten te houden.

Misschien dat we zelfs eens vannacht met de vensters openslapen…

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment