We zijn vandaag met zijn allen naar het o zo fantastische maar ook zo verre Bobbejaanland getrokken; op uitnodiging weliswaar.

Tijs en Fien alletwee mee maar helemaal geen idee hoe we het zouden klaren op de attracties waar Fien al op kon/wou en dat tegenover Tijs. Zou er genoeg voor handen zijn om Tijs te amuseren tijdens de misschien wel lange wachttijden? Zou Tijs, bij gebrek aan een middagslaapje, het niet op zijn heupen krijgen en daaropvolgend op onze zenuwen beginnen werken eens we halverwege de namiddag waren? En vooral nog of het haalbaar zal zijn een dag te vullen met dergelijke onguur en alles behalve droog weer.

Wat het laatste betreft viel het nog mee. Af en toe een goeie plensbui maar we konden iedere keer schuilen. Voor de rest enkel nu en dan een beetje motregen maar hoofdzakelijk droog. Tergend was daarentegen de zon die ons de volledige terugweg in de ogen scheen.

Wat Tijs betreft: geen angsten. Ware het niet dat hij omwille van het niet hebben van een stevige lichaamslengte (in casu 1m10 en 1m40 naargelang de attractie), was hij op iedere attractie geweest met uitzondering van de Water Slide omdat het toch al nat genoeg was die dag. Tijs is het jongentje die een paar maand geleden half histerisch op de paardemolen niet wou op een bewegend paard op de tergend trage draaimolen zitten, ook al was dit met zijn vader in de strikt onmiddellijke omgeving. Tijs heeft dus duidelijk de laatste tijd wat grenzen verlegd.

Fien daarentegen was in het verleden een beetje het zelfde probleem. Terwijl zij vroeger ook het veilige boven het spannende verkoos, heeft ze vandaag ongeveer iedereen van het gezelschap overtroeft wat het blijven zitten op Bob Express betreft. Er moest wel iedere keer iemand mee, kwestie van toch nog een beetje mentale ondersteuning te hebben. Nee, dat hadden we echt niet van haar verwacht. Op de Bob Express, de Speedy Bob, de Oki Doki, de El Rio. Kortom, overal waar ze op toegelaten was rekening houdend met haar 1m12 was voor haar een must. Ook wat grenzen verlegd dus. Nu haar nog in de onmiddellijke nabijheid clowns laten komen…

En de mama en papa, die hebben het ook ferm naar hun zin gehad.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment