Een tijdje geleden hier een referentie gevonden naar een van de eerste nummers die ik van The Art Of Noise gehoord en gezien heb. Een week daarvoor in de weekend editie van De Standaard een recentie gelezen van de verzamelbox And What Have You Done With My Body, God? als heruitgave van de week.

Het nummertje op You Tube is dat van Max Headroom. In tegenstelling tot Michel heb ik wel een X aantal afleveringen kunnen/mogen aanschouwen van deze bijzonder originele, grappige en eigentijdse talkshow, of toch wat er voor moest doorgaan. De single was intrigerend, de videoclip was fris, de technologie was de aanzet tot liters kwijl. Het nodige geld bijeengezameld en de eerste langspeelplaat die ik kon vinden van hen – wie ze waren was voor mij nog steeds een raadsel – met de meer dan leuke titel In Visible Silence.

De plaat was na een goeie maand kapot wegens net iets te veel afgespeeld. Dan maar een tweede exemplaar aangeschaft en ondertussen ook de eerste: Who’s Afraid of the Art of Noise?. Nog beter dan de rest. Wel iets ruwer, minder geschaafd maar met het immer fantastische en bijna cult nummer Moments in Love. Een nummer dat je te pas en te onpas hoort opduiken. Zo wordt ieder jaar in het Internationaal Vuurwerkfestival in Duinbergen de volledige versie afgespeeld (alle 10+ minuten) totdat het eigenlijke spectacel gaat beginnen.
De platenhoes met de fantastische teksten. Die teksten die we nog gebruikt hebben op een T-shirt voor onze honderddagen, een zinssnede die ik nog vaak te pas en  zeker te onpas hanteer  is

And don’t forget, above all, elephants Are BIG!

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment