Ik heb nu al een paar posts met Live Writer gemaakt en online gezet en ik moer eerlijk zeggen dat de basisfunctionaliteit me best bevalt.

Er zijn natuurljk een paar kleine kantjes aan de software die ik – het beta predicaat en het nu pas op de markt verschenen stadium indachtig – binnenkort wel van de baan zullen zijn.

Een eerste puntje is het werken met categoriën en WordPress. Je kan in Live Writer niet zomaar nieuwe categorieën aanmaken. Ik kan natuurlijk ook overstappen naar tags/keywords (bij deze een eerste test maar ik weet begod niet in wat dat zal resulteren).

Een tweede aspect is het dateren van een post. Ik gebruik dit zelden of nooit, maar soms publiceer ik een post en moet ik voor een of andere reden de datum van de post wijzigen. En daar loopt het nu echt mis. Zo heb ik deze morgen (heel erg) vroeg getest of ik een post deze middag kon laten verschijnen en werd deze plots gedateerd in 1999, en dat is wel erg ver terug. Ook misschien iets dat in een volgende release zal opgelost zijn.

Een derde detail is dat een hyperlink geen titel kan krijgen die iets meer omschrijvend is dan de link tekst of de url zelf.

En zo zijn er nog wel een paar, maar eerst eens kijken wat die keywords doen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment