Vandaag zijn we even naar Brussel getrokken om de negentigste verjaardag van Inge haar oma te vieren.

Dit kon natuurlijk niet zonder alles op de gevoelige Memory Card vast te leggen.

Het weer was niet schitterend: zon en geen zon tegelijkertijd, wind, regen, etc. En ik wou de (veel te weinig maar het moest nog een beetje leuk blijven voor de rest) genomen opnames vanavond nog vlug eens bekijken, bijsturen waar nodig, taggen en klasseren. Aangezien ik voor het klasseren werk met folders met datum en een korte omschrijving en tag met IPTC, was ik van mening dat het o zo bejubelde Adobe Lightroom hiervoor eens te gebruiken.

Ik had de beta voor windows al een tijdje geleden geïnstalleerd maar tot nog toe niet echt benut. Vandaag was het de vuurdoop.

Ofwel is mijn computer thuis veel te traag, verschrikkelijk slecht geconfigureerd of nog iets anders, maar Lightroom was niet vooruit te branden.

  • Eer een NEF van mij proper getoond wordt (dus niet de ingebouwde thumbnail) duurt het minstens 20 seconden.
  • Het corrigeren van de basissettings (contract, exposure, etc.) is nog een slag erger.
  • Het toevoegen van tags, nog een paar minuten.

Ik heb dus het programma voor de rest niet op de echte usability getest maar ga het toch van mijn desktop gooien. Misschien dat het nog eens probeer op mijn notebook (net voor ik het ding helemaal ga herinstalleren voor het einde van deze maand).

Terug naar MS Digital Image Suite en Picasa om snel te werken. Alhoewel ook eens proberen andere tools zoals Rawshooter (nu eigenlijk ook van Adobe) en het onvolprezen IrfanView.

tbc

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: PIETER.org » alles zuigt

Leave a comment