Ik ben een beetje mijn systemen in de gaten aan het houden. De laatste paar dagen draaien ze tergend traag bij momenten en ik kan niet direct de vinger op de wonde plaatsen.

Dan maar Taskmanager opgetrokken en alle mij niet onmiddellijk 100% gekende processen opgezocht en gekeken wat ze precies doen.

De gemakkelijkste manier is natuurlijk de naam zoals die in Taskmanager verschijnt onmiddellijk opzoeken in Google en ik krijg meestal een multitude van resultaten.

De site die mij het meest antwoorden verschaft is doorgaans die van WinTasks onder de naam Process Library.

Nu was ik even aan het twijfelen ivm msmgs.exe dus ook snel opgezocht.

Op de Process Library website wordt dit – en volgens sommigen terecht maar dan ook 100% subjectief – beschouwd als een gevaarlijk proces die onmiddellijk moet verwijderd worden. (zie hier).

Op enkele andere websites (zoals hier) is het vrij duidelijk dat dit hier gaat over Windows Messenger en bijgevolg helemaal niet schadelijk is.

Dacht ik!!! Blijkbaar heb ik tijdens het type een klassieke typo gemaakt en de een S te veel laten vallen. Het echte proces noemt dus msmsgs.exe. Een overhaaste conclusie en de tekst niet al te goed gelezen. De tweede website dook op in de zoekresultaten omdat daar gewaarschuwd wordt voor een verwarring met het wel gevaarlijke msmgs.exe.

Toch Process Explorer maar installeren en gebruiken.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment