Vorige week woensdag was ik wat te laat vertrokken van het werk. Ik moest absoluut tegen vijf uur ergens zijn en het was al tien na vijf. Dus mij ongeloofelijk (maar niet echt té) snel verplaatst van het werk naar waar ik zijn moest.

Onderweg aan de Blauwe Toren (het kruispunt tussen de Expressweg en de Blankenbergse Steenweg, zie kaartje onderaan) had ik een fantastisch zicht op de hoogste windmolens. De top van de molens, net iets boven het moterblok) zat in de onweerswolken; het geel-oranje zonlicht zorgde voor een magische gloed; links, boven en rechts van de molens was de hemel inktzwart.

Om de gastvrouw en gastheer echter niet teleur te stellen, heb ik besloten hier geen halte te houden en mijn weg zo snel mogelijk voort te zetten. Met pijn in het hart, echt waar.

Deze morgen vertrokken zonder toestel in de wagen en wat blijkt dan vanavond wanneer ik opnieuw aan de Blauwe Toren passeer: opnieuw een gitzwarte hemel achter de molens, opnieuw een niet al te fel zonlicht op de molens zelf, nu geen wieken in de wolken maar een kanjer van een regenboog. Deze keer was ik opnieuw relatief gehaast, maar indien ik mijn toestel bij me had, was ik nu toch wel zeker gestopt.

Morgen zal het niet meer lukken, maar voor alle zekerheid zal ik voortaan toch maar mijn toestel meenemen.

Dit kaartje ingevoerd via LiveWriter en de “Insert Map…” optie, en het werkt nog ook!

Update – Blijkbaar is er toch iets mis met de MS Virtual Earth afbeelding en staat er niets maar het volgen van de link toont de locatie altijd die link naar de “Vuilpan” in Zarren, wat mirakuleus (echt?) op amper een boogscheut is van mijn ouderlijke woonst. De juist link is blijkbaar deze.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment