Leve de draad!

Een tijdje geleden (vijf weken om iets precieser te zijn) heb ik me in de Aldi de Topcom Butler 3450 Triple aangekocht voor het fantastische bedrag van €50.

Nu was dit wel nodig want onze vorige draadloze telefoon, de Belgacom Twist 340, werkte al lang niet meer naar behoren.

  • Er zat gigantisch veel echo op bij het spreken.
  • De batterij van het tweede handset was al compleet naar de vaantjes.
  • Het antwoordapparaat weigerde af en toe dienst (alles werd precies extra snel afgespeeld of de opnamesessie werd gewoon afgebroken na 5 seconden).
  • De batterij van de eerste handset had een levensduur van net iets minder dan een doorsnee gesprek.
  • etc.

Dringend aan vervanging toe dus.

Daarom maar van de gelegenheid gebruik gemaakt en een nieuw toestel aangeschaft. Nu kan je daar ter plaatse in de winkel niet veel testen, laat staan vragen stellen aan een sluwe verkoper die eigenlijk niet veel van het toestel kent maar je toch probeert onder tafel te spreken met allerlei halve waarheden. Omdat de prijs vrij doenbaar was om een halve miskoop niet al te zwaar te nemen, overgegaan tot de aanschaf van het ding met maar liefst drie handsets, zes oplaadbare penlight batterijen, een antwoordapparaat ingebouwd in het basisstation en twee individuele oplaadstations.

We zijn vijf weken verder en ik ben op zoek naar het aankoopbewijs, kwestie van een beroep te kunnen doen op de waarborg.

Al van de eerste minuut tijdens het gebruik, had ik al een beetje spijt van de aankoop.

  • Je kan maar 10 nummers in de handset bewaren (10 per handset dus eigenlijk 30 maar dat is niet echt de bedoeling).
  • Je kan bij de nummers geen naam bewaren. Op zich ook niet slecht want een mens kent met moeite nog nummers uit het hoofd door al die ingebouwde telefoonboeken in GSM en andere toestellen.
  • Je kan het antwoordapparaat niet beluisteren via een handset. Je bent dus telkens verplicht naar het basisstation te gaan om de boodschappen te beluisteren.
  • Je kan niet op de handset zien of er nieuwe berichten staan op het antwoordapparaat. Je moet dus iedere keer opnieuw naar het basisstation loeren of er nieuwe boodschappen zijn.
  • Het basisstation was enkel in het Engels en dit was niet wijzigbaar.
  • Het nummer van de oproeper wordt niet altijd getoond (wat wel het geval was vroeger).

Niet echt ideaal dus en deze week werd het duidelijk dat er iets mis was met het basisstation. Iedere keer dat ik me verder dan 10cm verplaatste van het basisstation, werd het gesprek zo goed als onmogelijk.

Alles resetten (batterijen uit de handsets, stroom uit het basisstation en lang genoeg wachten tot de restspanning ook verdwenen was) was niet echt een stap voorwaarts.

Dan maar alles in een plastiek zak gestoken (de originele verpakking is al containerwaarts vertrokken vrees ik) en nu nog het kassaticket opsporen om aanspraak te maken op de waarborg.

Gelukkig heb ik hier nog een oud werkend toestel staan met de klassieke draad en hoorn met zo een gekrulde draad. Ook hier zijn er een aantal minpunten (geheugen en zeker de mobiliteit), maar ik kan er tenminste meer telefoneren met een minimaal risico op storing en geen issues met batterijen.

De oude technologie is niet altijd zo slecht.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment