Ik wil dringend me een deftige fiets aanschaffen.

Ik heb nu in de berging iets staan wat kan doorgaan voor een fiets (met twee lekke banden wegens compleet verstorven, een scheve trapper, een knik in het wiel, maar voor de rest prima in orde). Maar daarmee kan ik me niet deftig verplaatsen.

Vorige week, eerder toevallig dan gepland, binnengesprongen in een fietshandel en even rondgereden met wat fietsen. Daar heb ik gereden met een paar exemplaren die me echt bevielen en schone features die niet onmiddellijk terug te vinden zijn op mijn huidige fiets: veringen op het stuur en zadel, naafdynamo, trommelremmen, …

Het grote probleem was het budget. Ik had geen idee van de prijs. Misschien nog even elders kijken of er daar geen betere kopen te vinden zijn.

Vandaag dan maar naar een andere handelaar (Jump Bikes) geweest in de buurt – een mens moet de lokale economie ondersteunen toch – om eens te kijken wat er daar beschikbaar was.

De keuze is gemaakt en het is een Batavus geworden. Vraag me niet naar het exacte type daar ik het absoluut niet (meer) weet maar de testrit heeft me overtuigd.

Dinsdagmorgen ben ik een tweewieler rijker.

Dan kijken we ook eens of we die van Inge kunnen “omruilen” tegen een model die haar iets beter past, een 43″ ofzo.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: PIETER.org » fiets 2

Leave a comment