Achteraan de tuin, eigenlijk daar waar de tuin al gestopt is en overgaat in het natuurgebied van de vrienden van Natuurpunt, zijn er nog enkele plassen.
Nu is er niets speciaal aan die plassen. Die waren er dit jaar, die waren er vorige jaar (en gaat soms weg maar keert terug).

Nu is er niets speciaal aan een plas op zich. Niet veel meer dan een verzameling stilstaand water. Wat er zich echter in en rond die plas afspeelt, is veel interessanter.

In de winter was dit vooral de plaats de plaats waar de overgevlogen ganzen hun uitleefden.

In het voorjaar was dit vooral de plaats waar de jonge spruiten van de eerder vermelde soorten zich uitleefden en groeiden.

Nu zijn de “jongskens” groter geworden en maken ze plaats voor andere wezens: de kikkers.
Die beestjes zijn op dit moment ongeloofelijk actief. Ze kwaken dat het een lieve lust is. Nu jah, kwaken, dat kan toch niet zo erg zijn. Ik zou dringend eens moeten investeren in een soort opname apparaat die naam waardig en jullie deel laten nemen in de concerten. Die specifieke concerten bleven in eerste instantie beperkt tot de vooravond tot de late avond, maar nu hebben ze de boel duidelijk tot een vierentwintig uurs gegeven gemaakt.

Vandaag dan maar met fototoestel in aanslag wat opnames zitten maken met een “ochgottekes” 300mm en dat leverde niet onmiddellijke de gewenste (maar wel de verwachte) resultaten op.

Nu. Die kikkers zijn dus Groene kikkers (uit pure veiligheid toch maar één hoofdletter gebruikt; ik moet dringend eens zoeken wat de regel hieromtrent is). En wat er nog leuker is, er is een eetbare soort.

Misschien dat ik hier ergens nog wel een paar laarzen op de kop kan tikken en een lokale jacht organiseer.

kikkers

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment