Het is bijna Fien haar laatste schooldag. En ter herinnering van het voorbije schooljaar, net zoals vorig jaar, werd er een CD samengesteld met verschillende foto’s van wat er allemaal in de klas gebeurd is.

Nu voelde ik me vorig jaar geroepen juffrouw Caroline hierbij te helpen en dus dit jaar opnieuw. Dit jaar had ik echter graag iets verder gegaan dan een klassieke CD met alle foto’s erop. Bedoeling was een CD te maken die ook afspeelbaar was in een DVD speler als filmpjemet menu’s en dergelijke.

Tijd ontbrak met echter dit nog gedaan te krijgen vóór mijn vertrek naar Polen (en erna was het te laat om nog te dupliceren en af te geven).

Dan maar de klassieke optie.

Nu zijn er wel een paar foto’s tussen die een klein beetje moeten bijgeschaafd worden wat de belichting en kleuren betreft. Ik kon natuurlijk dit ook manueel doen maar de relatief grote hoeveelheid (toch meer dan tweehonderd) was er net iets te veel aan.

Daarnet nog iets gelezen over de nieuwe Picasa met webfunctionaliteit en de verbeterde batchmogelijkheden. En ik had een tijdje gelden ergens een invite ontvangen voor de beta hiervan. Vlug zoeken, activeren en proberen maar.

De batch correctie “I’m Feeling Lucky” (het is een Google product) op alle foto’s toegepast met een bevredigend resultaat.

Nu nog de bestanden hernoemen naargelang de categorie (“oma en opa in de klas”, “frietjes”, etc) en klaar.

En net op het moment dat alles klaar staat om te branden, valt mijn lodder oog op “Gift CD”. Misschien wel geschikt voor deze categorie.

Proberen maar en het resultaat mag er best wezen.

Het enige wat niet fantastisch is, is dat ik een 14 groepen heb en ik deze niet kan rangschikken op de startpagina, waardoor er een item iets minder vlot toegankelijk is.

Ik zoek later wel eens uit hoe ik geheel online kan krijgen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Henk Haakman

    Goedemiddag,

    Ik heb een dvd gemaakt met 22 items. Op de startpagina komen alle items als collage naar voren. Dit betekent dat ik niet alle onderwerpen meer kan vinden omdat ze achter en over elkaar gaan zitten. De dvd is nog niet vol dus er kunnen nog veel meer items bij. Heb jij hier een oplossing voor? Heb ze op dvd gezet via picasa 2 via cadeau cd/dvd maken.

    B.v.d. en vr.gr.

    Henk

Leave a comment