Een tijdje geleden met het fantastische Illustrator een affiche ontworpen voor het schoolfeestje.
Illustrator lijkt me echt wel een leuke tool te zijn.

Het was geleden van een ooit al lang verstreken versie van CorelDraw (versie 6 vermoed ik) dat ik nog enigszins creatief heb omgesprongen met een tekenprogramma.

Ik ga mezeker geen hoogstaande ontwerper/tekenaar noemen, maar het is toch wonderbaarlijk met welk een gemak dit programma bestaande tekeningen laat wijzigen en nieuwe elementen toevoegen.

Zo heb ik vandaag de affiche omgevormd tot een prijslijst.

Het vergt wel nog enig zoekwerk hoe ik sneltoetsen kan gebruiken om onder andere in en uit te zoomen, een tool te selecteren, etc. zonder hiervoor de tool menu te frequenteren.

Een ander ding die ik de laatste dagen heb geprobeerd is PDF bestanden te openen van de administratieve gebouwen. Deze plannen zijn de meest nauwkeurige, maar bevatten gigantisch veel elementen rond evacuatie en veiligheid (vluchtwegen, aantal mogelijke personen per lokaal, aanwezigheid van brandslangen/brandstof/elektrische borden, etc.).
Met Illustrator was het een fluitje van een cent om deze elementen te verwijderen en enkel nog de naakte plannen over te houden.
Zo kunnen we deze nu ook voor andere doeleinden gebruiken en met layers werken voor netwerk, meubilair, plaatsaanduidingen, etc.

(Indien er wat typo’s in deze post staan, het is omdat deze op een AZERTY keyboard gepleegd werd terwijl ik al een einde QWERTY in mijn vingers zitten heb. De overgang is te doen, maar toch soms wat tricky.)

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment