Vandaag, nu op dit eigenste moment, is het de FAB 50 op Radio 1.

Niet onmiddellijk de 50 meest populaire platen ooit maar wel een lijstje samengesteld aan de hand van de top 5 platen van een groot aantal bekende en minder bekende mensen die in de muziekbranche van hier en niet al te ver van hier iets te betekenen hebben.

Welke titels allemaal in het lijstje staan, is nog niet gekend – althans niet voor voor het grote publiek waar ik zelf toch onder pleeg te vallen in dit geval – waardoor ik reikhalzend uitkijk naar de lijst die in druppels van 10 gepubliceerd wordt op de website van radio 1.

Wat ik op één of andere manier vrij aangenaam vind, is dat alle platen tot nog toe (nu Fleetwood Mac met Rumours) ook een plaatsje hebben in mijn collectie.

Om nu direct mijn top 5 samen te stellen…

Ik hoop toch dat er een van XTC, nog een van Elvis Costello, een Pink Floyd, Randy Newman en een Peter Gabriel zal tussenzitten. Waarschijnlijk niet maar voor mij toch wel een Philip Glass, een Mike Oldfield en een Warren Zevon. Nog veel meer hopen natuurlijk, maar ietst te moeilijk nu om dat te kanaliseren.

Wat er nog zeker bij is – volgens mij althans, maar ja, wie ben ik – is een Zappa en een Velvet Underground. Misschien ook nog een extra Beatles, een Nick Cave en Paul Simon al dan niet met Garfunkel.

Ik ben benieuwd.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment