Notebooks computers (of laptop computers of portable computers of hoe ze die dingen ook willen noemen, maar ik blijf ze steevast notebooks noemen en de goegemeente moet het maar snappen dat het over een computer an sich gaat door de context) hebben verschillende voordelen:

  • Ze zijn meestal iets lichter dan een klassieke desktop (zie context nota supra) en bijgevolg draagbaar
  • Ze hebben meestal alles in één verpakking zitten (scherm, toetsenbord, aanwijssysteem hetzij trackball, hetzij touchpad, hetzij pointer, de ‘bak’ met alle ingebouwde onderdelen zoals o.a. speakers)
  • Ze hebben een bepaalde vorm van autonomie zodat het ding ook kan gebruikt worden waar er niet onmiddellijk stroom voorhanden is of waar een mens iets minder flexibel/passend de stroom tot aan het ding kan brengen of gewoon waar een mens te lui is om een kabeltje uit te halen

En net dat laatste puntje is een PUNT in vele gevallen. Hoe beter de notebook (snelle schijven, grote schermen, krachtige CPU(s), …) hoe meer stroomverbruik en hoe minder lang de batterij voldoende kan leveren.
Vandaar bijzonder opgetogen als ik het bericht (http://support.microsoft.com/kb/918005/en-us) las dat de bewuste patch van onze vrienden van Microsoft er is. Die patch moet zorgen dat er geen battery drain ontstaat wanneer je (al dan niet externe) USB devices gekoppeld hebt.

Nu is dat iets waar ik niet onmiddellijk nood aan heb met mijn batterijen. Check de screenshot (onvervalst, echt waar, ik zou niet durven, erewoord).

Batterijen

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment