Op de vorige vergadering van de diaclub (Blandia indien dit nog niet duidelijk zou zijn) stond alles in het teken van het jaarthema van vorig jaar: bushokjes.

Nu had ik nog geen enkel bushokje gefotografeerd in het laatste jaar – “geen tijd” is hier niet echt een geldig excuus maar eerder iets van “het paste nooit echt in de context, ofwel geen toestel mee, ofwel geen schoon hokje, ofwel geen tijd, ofwel geen goesting, ofwel nog iets anders.
Dan maar iets vroeger dan voorzien vertrokken van op het werk – 16h30, vroeger kon niet echt – en hopen op onderweg nog een mooie opname te maken.

En het zat relatief mee: een betrekkelijk mooie hemel/zonsondergang en toch wat inspiratie.

Eén van de vele foto’s die ik tenslote heb overgehouden is de volgende.

bushokjes Pieter

Nu is deze foto verre van perfect: de achtergrond is niet helemaal scherp, de belichting is niet optimaal, maar het was dan ook gigantisch haasten om mijn wagen te draaien toen ik de bus zag aankomen, mij op te stellen, de instellingen te testen en een opname te maken. Grootste probleem is dat ik die sluitersnelheid eigenlijk een statief nodig heb en daar (nog) niet over beschik.

Mijn opname is spijtiggenoeg niet ver geraakt in de wedstrijd. Deels te wijten aan de projector die alle donkere delen volledig deed dichtslaan, deels door de kwaliteit van de andere opnames.

De winnaar van de avond is niemand minder dan Marc met de onderstaande opname

bushokjes Marc

Ik ga in ieder geval mijn toestel en techniek nog wat bijschaven voor de werkavond de volgende keer met als fantastisch en niet onmiddellijk begrensd thema “Ballen en Bollen”. Fun!

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: PIETER.org » jury

Leave a comment