Een tijd geleden hebben we de foto’s gemaakt voor de obligatoire – maar daarom niet minder hartelijke – kerst en nieuwjaarskaartjes. (zie ook https://www.pieter.org/2005/12/kaartjes.html). Het grote probleem bestond er echter in dat de foto’s nooit helemaal mooi werden afgewerkt (zie ook https://www.pieter.org/2005/12/nog-kaartjes.html). Dan maar nog een keer proberen maar opnieuw dezelfde miserie.

Dus geen kaartjes op tijd verstuurd, ondanks alle voorbereidingen.
Omdat ik toch de kaartjes die we gemaakt hebben willen versturen en ik niet al te veel zin heb om nog een keer hetzelfde mee te maken, dan maar gebeld naar de mensen van foto.com.
Het fantastische 0900 nummer gebeld en onmiddellijk een automated attendant aan de lijn met de zeer goed vertaalde boodschap “Pour Nederland Press twee”. Na het pressen op deux een waarschijnlijk Nederlandstalige man aan de lijn gehad die me op geen enkele manier kon overtuigen dat de volgende afdruk wel goed zou zijn.
Besluit: dan maar alternatieven zoeken bij de klassieke fotografen die misschien onmiddellijk ter plaatse afdrukken maken, kwestie van onmiddellijk te kunnen bijsturen. Helaas geen dergelijke zaken gevonden in de onmiddellijke omgeving die dit konden doen (ofwel gesloten, ofwel was het ter plaatse afdrukken enkel mogelijk vertrekkende van analoge beelden). Vandaag de zoektocht verder zetten maar zekers.

Voor hen die de kaartjes nog niet ontvangen hebben, dit zijn de twee varianten.

Wensen 2006 bleek Wensen 2006 donker

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: PIETER.org » foto

Leave a comment