Het is al een tijdje dat ik op zoek ben naar een stukje software die me toelaat deftige slideshows te maken met een hele boel toeters en bellen en ik denk dat ik het eindelijk gevonden heb.
ProShow Gold is een fijn stukje software die heel veel mogelijkheden heeft, relatief overzichtelijk blijft en vooral, het eindresultaat niet in een echte film giet zodat de filesize toch beperkt blijft.
Nadeel is wel dat er te betalen valt voor de gold versie. Ok, het is maar een USD 70, maar 70 langshier, 50 langsdaar en je bent ‘arm’ voor je het weet.

Wreed leuk aan ProShow Gold is het grote aantal transitities die je kan gebruiken. Nog beter is dat die transities heel vlot gaan en je nergens een happering merkt. Dit kan natuurlijk ook aan de kwaliteiten van mijn computer liggen (heum heum) maar toch.
Nog belangrijke kwaliteiten zijn de interface. Mooi overzichtelijk, niet te veel toeters, niet te weinig bellen en vooral een standaard interface met de klassieke sneltoetsen en navigatiefuncties.
Een ander fantastisch gegeven is dat je een perfecte soundtrack minutieus op de slideshow kan monteren. Hier kan de interface wel een stuk verbeterd worden (gebrek aan duidelijke tijdslijn en visualisatie van de fade in/out) maar het is al het beste wat ik tot nog toe heb gezien.
Het wordt nog beter als je het geheel opslaat. Je kan kiezen tussen verschillende formaten, van een DVD filmpje over een stand alone exe tot een web slide show. Voor deze laatste is er wel een speciale plugin nodig, wat drempelverhogend werkt en een beetje mogelijke bezoekers kan afschrikken, maar het werkt wel vrij vlot. Het echt leuke aan de manier waarop de slideshow bewaart wordt, is dat het niet echt een film maakt van het geheel maar de foto’s en de verschillende transitie effecten mee bewaart om later uit te voeren. Dit is al een fantastische oplossing om de omvang van de slideshow te beperken. Een tweede deel is dat je zelf kan bepalen wat de uitvoerkwaliteit moet zijn en dit zelfs binnen bepaalde marges (wat is de maximum resolutie en wat de standaard resolutie).

Een relatief goed overzicht van wat het ding waard, kan je zien in een van de demo slideshows op de website van photodex (http://www.photodex.com/sharing/spotlight/demoshows_josh.html). Wat je hier zeker niet mag doen is kijken naar de inhoudelijke kwaliteit want dit trekt imho vier keer op minder dan niets, maar het toont wel een overzicht van de technische kwaliteiten van de software en ook heel wat van de mogelijkheden. Alle mogelijkheden in een presentatie steken, kan niet echt en is trouwens nog net niet bij wet verboden.

Ik ga er nog wat verder mee spelen en misschien toch eens een kleine investering doen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

15 Comments

 1. Pingback: PIETER.org » dia

 2. Crabbé Jos

  Wanneer ik een fotoreeks (overgangen en muziek) wil branden op dvd wordt de dvd afgesloten. Hoe kan ik meer dan 1 bestand op een dvd branden met proshow gold?
  kan u mij helpen?
  Veel dank

  Jos

 3. Maco

  Ik heb met veel interesse het artikel gelezen over ProShow Gold. Ik heb al diverse keren gewerkt met een trial versie en ben redelijk enthousiast over de werking.
  Kan je mij informeren of en waar dit pakket in Nederland verkrijgbaar is.

 4. Maco

  Ik heb met veel interesse het artikel gelezen over ProShow Gold. Ik heb al diverse keren gewerkt met een trial versie en ben redelijk enthousiast over de werking.
  Kan je mij informeren of en waar dit pakket in Nederland verkrijgbaar is.

  Bij voorbaat dank.

  Maco

 5. Maco

  Hallo,
  Ik heb het artikel over ProShow Gold gelezen en ben redelijk enthousiast. Op grond van de ervaring met de trialversie ben ik van plan het pakket aan te schaffen. Kan je mij informeren of en waar dit pakkket in Nederland verkrijgbaar is.

  Bij voorbaat dank.
  Maco

 6. het antwoord op deze vraag ben ik naar op zoek, kunt U mij helpen?
  bij voorbaat dank.
  MVG, Jan Zijp
  *************************************************************************************
  Crabbé Jos Says: July 6th, 2007 at 11:48
  Wanneer ik een fotoreeks (overgangen en muziek) wil branden op dvd wordt de dvd afgesloten. Hoe kan ik meer dan 1 bestand op een dvd branden met proshow gold?
  kan u mij helpen?
  Veel dank Jos

 7. @Jan en Jos

  Geen idee ivm de DVD. Ik zou het even moeten proberen.
  Wat ik wel weet is dat je meerdere shows kan maken, er dan een presentatie (soort menu) voor kan zetten en die allemaal in één geheel verwerken.
  Als het een kwestie is van vandaag een show op DVD te zetten en dan morgen een andere, dan moet ik het antwoord (even) schuldig blijven.
  Wanneer ik even tijd heb, zoek ik het op.

 8. Marc

  Geachte,

  Gebruik momenteel Foto’s op TV van Easy Compiting, ben hier heel tevreden ware het niet dat je om de haverklap vastloopt. En…dat er beperkingen zijn ivm max aantal foto’s/pixels.
  Mag ik U om raad vragen ? Zijn er ook zulke beperkingen (mijn max is 500 foto’s genomen op 5miljoen pixels, en ten tweede, kan je met proshow Gold je DVD ook gelijk branden ?

  Hartelijk dank,

 9. Ik heb proshow gold gedownlaod en geinstaleerd,maar als ik een fotoreportage met overgangen en muziek wil afspelen krijg ik een orange balk in de reportage.
  Hoe kan ik die orange balk verwijderen ,en blijft die dan weg als ik alles op een DVD srijf.
  Wie geeft mij een goed andwoord.????
  Groetjes:Marcel

 10. Olivier Destuyver

  Beste Marcel,
  Zeer goede vraag want ik zit met hetzelfde probleem.
  Ik vrees dat het een manier is om de ’trial’ niet te misbruiken.
  In de hoop dat iemand ons kan verderhelpen.
  Groeten
  Olivier

 11. spabruis

  Beste Marcel en Olivier,

  De reden dat dit oranje balk te zien is door het feit dat ge een trial versie hebt en niet de officiële. Wanneer ge de officiële versie wenst aan te schaffen krijgt je via émail een ontgrendelingssleutel en daarna werkt alles prima. Het is het beste programma dat er is met enorm veel mogelijkheden. Ik zelf werk met ProShow Producer en is nog uitgebreider, maar wel ingewikkelder.

  groeten,

 12. Rob

  Beste,

  Ben maanden op zoek geweest naar een degelijk “slideshowprogramma” en heb alle mogelijke trials gedownload en getest. De “Foto’s op TV deluxe 7” van Easy Computing geeft de meeste mogelijkheden (o.a. 3D-transitie) maar de “Proshow Gold” geeft een onvergelijkbare kwaliteit. Werk er nu een 2-tal maanden mee en ik heb spijt dat ik het niet vroeger heb aangeschaft. Prachtig programma!

 13. Ik heb ook héél lang gezocht naar software die kleine hanteerbare bestanden maakt en niet van die grote groezelige DVD achtige films.
  Wat ik wel nog mis zijn de extra mogelijkheden met titels zoals bijvoorbeeld een credit tekst lijn die volledig wegscrollt.
  En bijvoorbeeld ook het effect van de klassieke draaiende krant die inzoomt (aan hoge snelheid).
  Maar het programma wordt beter met de versie.

Leave a comment