Gisteren was het diaclub (http://www.blandia.com) en er was veel ambiance.
Kort verteld: eerst wat uitleg door mezelf over EXIF en IPTC met het fantastische IrfanView.
Daarna een demo met wat uitleg over MediaShow. Een ietwat overstatement maar de gemoederen liepen dermate op over de beste manier hoe het programma gebruiken dat ik klappen verwachte (niet persoonlijk maar tussen een paar fervente gebruikers).
Persoonlijk vind ik het programma qua mogelijkheden niet echt slecht en zeker best geschikt voor huis-tuin-en-keuken slideshow maar de interface is afschuwelijk. Het is zo erg dat de mensen die die interface gemaakt hebben het verbod moeten krijgen om ooit nog een interface te maken. Spuuglelijk!
En niet alleen dat, maar ook zo onhandig dat je continu die stomme muis nodig hebt om ergens op de millimeter juist moet klikken op een meer dan cryptisch pictogram. Geen menu’s, volledig scherm vullend, niets onmiddellijk bereikbaar en veel sissers en schuivers en vlaggen en animaties maar geen efficiënte dingen.
Maar voor de rest…

Toch misschien eens zoeken naar een programmaatje dat slideshows maakt met schone overvloeingen en soundtrack zonder dat er echt een movie gemaakt wordt (wegens veel te grote bestanden anders).

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

1 Comment

  1. Pingback: PIETER.org » dia

Leave a comment